Shop

Uw winkelmandje is leeg

2014 - Dementie op jonge leeftijd | Annemie Janssens & Marjolein De Vugt - 2e uitgave

Over dementie is al heel wat geschreven, maar toch zijn jongere mensen met hun behoefte aan informatie in de kou blijven staan. Mensen met dementie op jonge leeftijd (< 65 jaar) vormen immers een aparte groep met specifieke problemen en uitdagingen.

Dit boek biedt antwoorden en informatie, zowel voor mensen die nog maar pas geconfronteerd worden met de ziekte, als voor zij die er al langere tijd mee te maken hebben. Ook voor hulpverleners die meer willen te weten komen over deze aandoening of hun kennis willen opfrissen, is dit boek een absolute aanrader.

Dementie op jonge leeftijd bevat een rijkdom aan informatie die helpt bij het herwinnen van de controle over het leven. Informatie, getuigenissen en persoonlijke ervaringen bieden een totaalbeeld van deze ziekte.

over : 

Annemie Janssens is klinisch psychologe en consulente bij het Expertisecentrum Dementie Vlaams-Brabant Memo en bij het woon- en zorgcentrum De Wingerd in Leuven. Zij heeft meer dan twaalf jaar ervaring met de begeleiding en ondersteuning van jonge personen met dementie, familie en hulpverleners, en was in 2007 auteur van het eerste Nederlandstalige boek over dementie op jonge leeftijd.

Marjolein De Vugt is gezondheidszorgpsychologe en universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht. Zij is tevens coördinator van het Alzheimer Centrum Limburg. In 2007 begon ze als hoofdonderzoeker aan de '‘NeedYD' studie, Needs in Young Onset Dementia. Dit is de eerste grootschalige studie naar het functioneren en de zorgbehoeften van jonge mensen met dementie en hun naasten. De NeedYD studie heeft inmiddels internationale bekendheid en levert veel nieuwe inzichten, die in het boek beschreven staan.

Technische info

EAN
9789401409377
Beschikbaar: In herdruk
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 26/05/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 192

Terug naar catalogus

24.99 EUR

Login

Registreren

Wachtwoord vergeten?