Shop

Uw winkelmandje is leeg

2017 - Oog voor mantelzorg, vormingsmateriaal


Er wordt steeds meer verwacht van mantelzorgers. Maar ook de mantelzorger heeft baat bij een helpende hand en een luisterend oor. In Nederland wordt gewerkt met driehoekskunde, in Engeland werkt men met “triangle of care”, in Vlaanderen krijgt triadisch werken steeds meer belangstelling. Wat de naam ook is, het gaat over de intense en eerlijke samenwerking tussen cliënt, mantelzorgers en hulpverleners.
 
Thomas More – Vonk3 en Expertisecentrum Dementie Vlaanderen ontwikkelden vormingsmateriaal rond triadisch werken onder de naam Oog voor mantelzorg. Hiermee willen we hulpverleners (met name uit de gezinszorg) stimuleren om het triadisch werken nog meer in de praktijk te brengen.

Het vormingsmateriaal bestaat uit een reeks van 13 casussen (10 ambulante zorg, 3 residentiële zorg) waarin telkens het perspectief van cliënt, mantelzorger en hulpverlener aan bod komt. Er is ook een handleiding met toelichting op het triadisch werken en een uitgewerkt scenario voor organisatie van een vormingssessie.

Het vormingsmateriaal is verkrijgbaar en kost 47 €. Voor verzending komt daar 7.5 € bij.

Verdeling voor Nederland verloopt via Tao of Care.

Terug naar catalogus

47.00 EUR

Login

Registreren

Wachtwoord vergeten?